Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Reţinută în ajun de Paşti,…

Reţinută în ajun de Paşti, pentru planificarea unui dublu omor

O femeie din raionul Edineţ a fost reţinută de poliţie pentru că intenţiona să comande moartea exsoţului şi concubinei acestuia. Suspecta a fost încătuşată după ce a transmis „killer”-ului 2500 de euro şi o schemă a casei în care locuia bărbatul. Femeia are 46 de ani si e originară din satul Trinca, Edineţ. Ea intenţiona să pună la cale omorul soţului său, de 47 de ani şi a concubinei acestuia, de 43 de ani.

În scopul prevenirii omorului, oamenii legii au pus în acţiune un plan special de acţiuni operative de investigaţie. Astfel, în rolul unui killer, a fost infiltrată o persoană sub acoperire, căreia comanditara i-a povestit scenariul crimei planificate. Femeia a solicitat ca cei doi să fie ucişi în propria lor casă, însă, pe rând: soţul – după sărbătoarile de Paşti iar noua sa aleasă – până la. De menţionat că, iniţial, suspecta a specificat metoda omuciderilor, comandând ca soţul să fie asfixiat cu o sacoşă iar femeia – arsă de vie în casă. În final, însă, a lăsat „killer”-ul să aleagă modul de a săvârşi crima, solicitând doar să audă înregistrarea strigătelor de durere ale rivalei sale. Pentru realizarea scopurilor meschine femeia oferea 5000 de euro.

Comanditara a încăput pe mâna poliţiei, ieri, 21 aprilie 2011, în momentul în care a transmis 2500 de euro (bani oferiţi pentru omorul femeii) şi schema casei în care locuiau victimele.

Potrivit informaţiilor deţinute de poliţie, femeia era angajată de mai bine de 8 ani la muncă în Italia, aici aflându-se în vacanţa de Paşti.

În prezent, suspecta este cercetată penal în baza art. 26 şi 145 Cod Penal al RM. Potrivit legislaţiei, persoana culpabilă de „Pregătire de omor” riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 12 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.